Direct gratis advies:

0487 - 59 78 50

Letselschade door dieren

Letselschade als gevolg van letsel van een (huis)dier aan mensenNog steeds komt het erg vaak voor, dat een (huis)dier letsel toebrengt aan een mens. “Hij doet niets,” blijkt regelmatig een vergissing. Dieren zijn nu immers onberekenbaar. En het betreft vaak lelijk letsel.

Ook een betrouwbaar dier zoals een paard of een onschuldig ogende hond of kat, kan onverwacht uit de hoek komen. Een enthousiaste hond die u omver duwt of een lelijke beet. De trap of val van een paard. Dit leidt vaak tot nare letsels, soms zelfs met blijvende littekens tot gevolg. En natuurlijk wilt u de eigenaar voor deze gevolgen aansprakelijk stellen.

Aansprakelijkheid bij letselschade, veroorzaakt door dieren
Wanneer u letsel oploopt door een dier, is de eigenaar of bezitter van dat dier in eerste instantie aansprakelijkheid (artikel 6:179 Burgerlijk Wetboek). Dit is ook het geval wanneer de eigenaar of bezitter geen schuld heeft of wanneer het dier is weggelopen.

Bij de aansprakelijkheid van dieren gaat het om de eigen energie van het dier en het onberekenbare karakter. Kortom, een onverwacht handelen van het dier.

In een aantal gevallen is het mogelijk, dat u het juridische verwijt ‘eigen schuld’ krijgt. Het spreekt voor zich, dat dit het geval zal zijn wanneer u een hond uitdaagt. Maar ook voor de berijder van een paard kan dit van toepassing zijn. De ruiter neemt immers een bewust risico om op het onberekenbare dier plaats te nemen. In dergelijke situaties is het mogelijk, dat (een deel) van uw schade voor uw eigen rekening komt.

Zie ook:

[cmwizard menu=47 title=””/]Deel dit artikel: 

Bel mij terug


Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


 

Waardering van cliënten

Klantcijfer
8.7

 • Beste Ruben,
  Allianz heeft vandaag het gevraagde bedrag over gemaakt op mijn rekening ! Ik wil jou bedanken voor de geboden hulp in deze. Met vriendelijke groet , mevrouw Ramerman.

 • Goedemorgen Ramon,
  Wij hebben idd de betaling ontvangen van Reaal. Dus bij deze mag het dossier gesloten worden. Bedankt voor de geweldige service en mochten we weer letselschade hebben dan weten...

 • Beste Ramon,
  Nu alles is afgerond willen we je heel graag bedanken voor je vlotte inspanningen en berichtgevingen, je inlevingsvermogen en de prettige contacten die we hebben gehad. Fijn dat we...

 • Beste Ruben,
  Heel hartelijk dank voor de correcte afhandeling . Ik loop binnenkort nog even binnen om u persoonlijk te bedanken.
  Met een harte groet, mevrouw de Hövel

 • Beste Ruben
  Bij deze willen wij jou bedanken voor de prettige begeleiding en afwikkeling van onze schadesituatie. Wij zullen daarom op Facebook een passend review plaatsen.
  Met vriendelijke...

 • Goedemorgen Ruben,
  Heel hartelijk dank voor jouw bemiddeling. Toch akkoord . Voelt goed. Emotioneel gezien. We hebben nog contact.
  Liefs Hetty

 • Geachte heer Schuijers, beste Ramon,
  Hierbij spreek ik, mede namens Simone, onze waardering en tevredenheid uit voor de wijze waarop je bijstand hebt verleend. Wij zijn blij een punt te kunnen zetten...

 • Geachte R.T.J. Van den berg,
  Het geld van de letselschade heb ik ontvangen! Nogmaals bedankt voor de fijne hulp,
  Mvg de heer soppe

 • Hallo Ruben,
  Ik wil jou bedanken voor het vakkundig regelen van mijn letselschade. De tegenpartij heeft ondertussen het bedrag overgemaakt . Nogmaals hartelijk dank!
  Met vriendelijke groet,...

 • Geachte heer Schuijers,
  Bedankt voor uw heldere afhandeling in de afgelopen periode!
  Met vriendelijke groet, Mevrouw Sissing

 • Dankjewel voor alle moeite en de goede zorgen!
  Met vriendelijke groet, Mevrouw Gonçalves Carvalho
Meer reviews

Volg ons op Facebook

Contact

Care Letselschade B.V.
Zandstraat 71
6658 CN BENEDEN-LEEUWEN

Route plannen

KvK nummer: 512 333 55
Telefoon: 0487-59 78 50
E-mail: info@careletsel.nl

Care Letselschade in Nederland