Direct gratis advies:

0487 - 59 78 50

Letselschade door een medische fout

Als gevolg van medisch verwijtbaar handelen kan een arts of ziekenhuis aansprakelijk zijnVan een medische fout is sprake, wanneer er medisch verwijtbaar wordt gehandeld door een zorgverlener. Ook kan een medische fout ontstaan, wanneer er juist nagelaten is om te handelen. In beide gevallen kan een arts of het ziekenhuis aansprakelijk zijn.

Een arts heeft een inspanningsverplichting en geen resultaatverplichting. Het is daarom belangrijk om onderscheid te maken tussen een medische fout en een complicatie. Fout gegaan is immers niet altijd fout gedaan. U kent ongetwijfeld het verhaal over het verkeerde been dat werd afgezet. Dit is redelijk eenvoudig te beoordelen. Anders ligt het bij een complicatie. Een complicatie is een realistisch risico, dat altijd kan optreden bij een ziekte of ingreep (bijvoorbeeld een wondinfectie na een operatie). Bij een medische fout heeft de arts daadwerkelijk iets verkeerd gedaan. Of juist nagelaten te handelen. Bij een complicatie hoeft dit niet altijd het geval te zijn.

Aansprakelijkheid bij een medische fout
Wanneer u het gevoel hebt slachtoffer te zijn van een medische fout, dan dient u de aansprakelijkheid van de betreffende zorgverlener aan te kunnen tonen. Dat een arts al toegegeven heeft, dat er iets is fout gegaan is daarbij vaak niet voldoende. Het verzamelen van bewijs is over het algemeen een tijdrovende en kostbare aangelegenheid. Uw medisch dossier dient opgevraagd en beoordeeld te worden door een medisch adviseur. De kosten voor deze beoordeling komen voor uw rekening. Hierbij dient u zich te realiseren dat het aantonen van een medische fout vaak erg lastig is en er een risico bestaat dat u met de gemaakte kosten blijft zitten. Alleen op het moment dat de aansprakelijkheid van de betreffende zorgverlener kan worden aangetoond heeft u ook recht op vergoeding van de gemaakte kosten.

Zie ook:

[cmwizard menu=49 title=””/]Deel dit artikel: 

Bel mij terug


Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


 

Waardering van cliënten

Klantcijfer
8.7

 • Beste Ruben,
  Allianz heeft vandaag het gevraagde bedrag over gemaakt op mijn rekening ! Ik wil jou bedanken voor de geboden hulp in deze. Met vriendelijke groet , mevrouw Ramerman.

 • Goedemorgen Ramon,
  Wij hebben idd de betaling ontvangen van Reaal. Dus bij deze mag het dossier gesloten worden. Bedankt voor de geweldige service en mochten we weer letselschade hebben dan weten...

 • Beste Ramon,
  Nu alles is afgerond willen we je heel graag bedanken voor je vlotte inspanningen en berichtgevingen, je inlevingsvermogen en de prettige contacten die we hebben gehad. Fijn dat we...

 • Beste Ruben,
  Heel hartelijk dank voor de correcte afhandeling . Ik loop binnenkort nog even binnen om u persoonlijk te bedanken.
  Met een harte groet, mevrouw de Hövel

 • Beste Ruben
  Bij deze willen wij jou bedanken voor de prettige begeleiding en afwikkeling van onze schadesituatie. Wij zullen daarom op Facebook een passend review plaatsen.
  Met vriendelijke...

 • Goedemorgen Ruben,
  Heel hartelijk dank voor jouw bemiddeling. Toch akkoord . Voelt goed. Emotioneel gezien. We hebben nog contact.
  Liefs Hetty

 • Geachte heer Schuijers, beste Ramon,
  Hierbij spreek ik, mede namens Simone, onze waardering en tevredenheid uit voor de wijze waarop je bijstand hebt verleend. Wij zijn blij een punt te kunnen zetten...

 • Geachte R.T.J. Van den berg,
  Het geld van de letselschade heb ik ontvangen! Nogmaals bedankt voor de fijne hulp,
  Mvg de heer soppe

 • Hallo Ruben,
  Ik wil jou bedanken voor het vakkundig regelen van mijn letselschade. De tegenpartij heeft ondertussen het bedrag overgemaakt . Nogmaals hartelijk dank!
  Met vriendelijke groet,...

 • Geachte heer Schuijers,
  Bedankt voor uw heldere afhandeling in de afgelopen periode!
  Met vriendelijke groet, Mevrouw Sissing

 • Dankjewel voor alle moeite en de goede zorgen!
  Met vriendelijke groet, Mevrouw Gonçalves Carvalho
Meer reviews

Volg ons op Facebook

Contact

Care Letselschade B.V.
Zandstraat 71
6658 CN BENEDEN-LEEUWEN

Route plannen

KvK nummer: 512 333 55
Telefoon: 0487-59 78 50
E-mail: info@careletsel.nl

Care Letselschade in Nederland