Letselschade door gladheid of olie op de weg

Een wegbeheerder kan ook aansprakelijk zijn, wanneer er olie op het wegdek ligt of wanneer er sprake is van gladheid. Dit betreft echter geen gebrek aan de weg. De weggebruiker zal in dat geval dienen aan te tonen, dat de wegbeheerder heeft nagelaten om tijdig te waarschuwen of om maatregelen te nemen.

De wegbeheerder moet wel in alle redelijkheid in staat zijn geweest om voor deze situatie te waarschuwen. Dat is bijvoorbeeld niet het geval bij plotselinge gladheid waarvoor geen gladheidswaarschuwing is afgegeven. Ook wanneer de wegbeheerder voldoende heeft gestrooid, valt deze vaak geen verwijt te maken.

Daarnaast heeft de weggebruiker een eigen verantwoordelijkheid. Deze neemt bewust een risico, wanneer hij of zij zich op de weg begeeft bij gladheid. Zeker wanneer daarbij de snelheid niet wordt aangepast aan de omstandigheden.

Als een wegbeheerder gelekte olie niet verwijdert of geen waarschuwingsbord(en) plaatst, nadat de politie aanwezig is geweest, dan valt hem zeker een verwijt te maken.

Overigens bestaat er, wanneer de gelekte olie van een motorvoertuig afkomstig is, nog de mogelijkheid het Waarborgfonds Motorverkeer aan te spreken.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliƫnten

,,Zojuist zie ik dat N.N. het afgesproken bedrag inmiddels op de 28e heeft overgemaakt, dat wou ik je even laten weten. Verder bedank ik jou hierbij voor het bijstaan van de zaak en wens ik jou veel gezondheid toe voor de toekomst. Mocht er ooit in de toekomst nog wat plaatsvinden dan weet ik je te vinden, maar hopen er maar op dat alles gewoon heel blijft. Nogmaals bedankt en het ga je goed!''
Rob - 01 Feb 2021


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.