Beroepsziekte en letstelschade

Gepubliceerd op 28-03-2024

Beroepsziekten vormen een belangrijk onderwerp binnen het domein van letselschade. Het zijn aandoeningen of ziekten die direct verband houden met de uitvoering van uw werkzaamheden. In dit artikel verkennen we de verschillende aspecten van beroepsziekten en de mogelijke letselschade die hieruit voortvloeit.

Lees het artikel

Letselschade en zelfstandigen

Gepubliceerd op 26-03-2024

Als zzp'er draagt u veel verantwoordelijkheden. U bent niet alleen verantwoordelijk voor uw werk, maar ook voor uw eigen veiligheid en gezondheid. Helaas kan een ongeval altijd gebeuren, zelfs tijdens het uitoefenen van uw beroep. Wat moet u doen als zzp'er als u letselschade oploopt? In dit artikel bespreken we alles wat zelfstandigen moeten weten over letselschade.

Lees het artikel

Verkeersongeval als zwakke verkeersdeelnemer

Gepubliceerd op 22-02-2024

Als zwakke verkeersdeelnemer bent u extra kwetsbaar in het verkeer. Of u nu te voet gaat, op de fiets stapt of een ander niet-gemotoriseerd voertuig gebruikt, het risico op een ongeval is helaas altijd aanwezig. In dit artikel bespreken we wat het betekent om een zwakke verkeersdeelnemer te zijn en wat u moet weten als u betrokken raakt bij een verkeersongeval.

Lees het artikel

Een ongeluk met de elektrische fiets, hoe zit dat nou?

Gepubliceerd op 21-02-2024

Elektrische fietsen winnen snel aan populariteit onder zowel jongere als oudere fietsers. De extra snelheid en ondersteuning maken ze aantrekkelijk voor dagelijkse ritten en langere fietstochten. Echter, net als bij gewone fietsen, brengen elektrische fietsen ook risico's met zich mee. Wat moet u weten over ongelukken met elektrische fietsen?

Lees het artikel

Eenzijdig ongeval & verzekering voor inzittenden

Gepubliceerd op 31-01-2024

Eenzijdige verkeersongevallen kunnen aanzienlijke schade veroorzaken, zowel aan voertuigen als aan de inzittenden. De complexiteit van schadevergoeding na een eenzijdig ongeval vereist inzicht in aansprakelijkheidsregels en verzekeringsmogelijkheden. In dit artikel wordt beschreven wat een eenzijdig ongeval is, wie er aansprakelijk gesteld kan worden, waarom het verstandig is om een verzekering voor inzittenden te regelen en hoe een letselschade bedrijf kan ondersteunen bij een eenzijdig ongeval.

Lees het artikel

Wat is smartengeld?

Gepubliceerd op 23-01-2024

Een ongeval kan naast fysieke schade, helaas ook diepgaand emotioneel leed veroorzaken. In beide gevallen komt het begrip 'smartengeld' om de hoek kijken als een vorm van compensatie. In dit artikel wordt er duidelijk wat smartengeld precies inhoudt, wanneer u recht heeft op smartengeld en hoeveel smartengeld u kunt verwachten.

Lees het artikel

Loonschade: wat houdt dit in?

Gepubliceerd op 19-12-2023

In de dynamische wereld van werk en bedrijfsvoering is loonschade een uitdaging waar veel bedrijven mee te maken kunnen krijgen. Dit verwijst naar de financiële gevolgen voor werkgevers wanneer een werknemer arbeidsongeschikt raakt door een ongeval of letsel op de werkplek. In dit artikel leest u wat loonschade inhoudt, hoe loonschade geclaimd kan worden en hoe Care Letselschade hierbij kan helpen.

Lees het artikel

Aansprakelijkheid wegbeheerder: hoe zit dat?

Gepubliceerd op 07-12-2023

Wegbeheerders spelen een cruciale rol bij het waarborgen van de veiligheid van onze wegen. Zij zijn verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van wegen om ervoor te zorgen dat weggebruikers zich veilig kunnen verplaatsen. Echter, wanneer gebrekkig wegbeheer leidt tot ongevallen en letselschade, is de vraag wie er aansprakelijk is. In dit artikel wordt de aansprakelijkheid van de wegbeheerder duidelijk gemaakt en bespreken we hoe letselschade bedrijven kunnen helpen in deze situaties.

Lees het artikel

Arbeidsongeval, wat nu?

Gepubliceerd op 30-11-2023

Arbeidsongevallen zijn ongelukken op het werk die we liever vermijden, maar helaas komen ze voor. Het is van belang om te weten wat te doen in geval van zo'n incident en hoe een letselschade specialist u kan ondersteunen tijdens het herstelproces. Wat is een arbeidsongeval? Wie draagt de verantwoordelijkheid voor het arbeidsongeval? En wat kan een letselschade specialist betekenen bij een arbeidsongeval? Deze vragen worden beantwoord in dit artikel.

Lees het artikel

Wat is een medische fout?

Gepubliceerd op 15-11-2023

We vertrouwen op de medische zorg, met de verwachting dat de arts de hoogst mogelijke zorg en deskundigheid zal bieden. Helaas kan het soms misgaan en dit kan leiden tot medische fouten met ernstige gevolgen voor de patiënt. Wat is een medische fout? En hoe kan een letselschadebedrijf slachtoffers helpen bij een medische fout? Deze vragen worden beantwoord in dit artikel.

Lees het artikel

Auto-ongeluk: wat te doen?

Gepubliceerd op 24-10-2023

Een auto-ongeluk kan een schokkende en angstaanjagende ervaring zijn. Dit kan materiële schade aan voertuigen veroorzaken, maar ook lichamelijk letsel en emotioneel trauma tot gevolg hebben. Van kleine botsingen tot ernstige crashes met zwaar letsel. Ongeacht de ernst van het ongeluk kunnen de gevolgen aanzienlijk zijn. In dit artikel gaan we dieper in op wat te doen bij een auto-ongeluk en bespreken we hoe een letselschade bedrijf kan helpen.

Lees het artikel

Wat te doen bij een hondenbeet?

Gepubliceerd op 16-10-2023

Honden zijn vaak geliefde huisdieren, maar soms kunnen zelfs de vriendelijkste honden bijten. Een hondenbeet kan onverwachts en beangstigend zijn. Toch is het essentieel om te weten hoe u een hondenbeet moet behandelen als u in deze situatie terechtkomt. In dit artikel bespreken we wat te doen bij een hondenbeet en hoe een letselschade bedrijf kan helpen bij het omgaan met de gevolgen ervan.

Lees het artikel

Collectieve letselclaims indienen wordt mogelijk, aldus de Tweede Kamer

Gepubliceerd op 01-11-2017

Het indienen van collectieve schadeclaims is vooralsnog niet mogelijk. Als de Tweede Kamer haar zin krijgt kan dat binnenkort wel gebeuren. Het wordt dan voor belangenorganisaties mogelijk een collectieve claim te formuleren.

Lees het artikel

Steeds vaker ongelukken met letsel door/met scooters

Gepubliceerd op 01-09-2017

Er zijn steeds meer ongelukken met scooters. In de jaren tussen 2005 en 2009 steeg het aantal ongelukken met 87 procent, zegt de Stichting Consument en Veiligheid. Van de 9800 slachtoffers die jaarlijks in deze periode op de spoedeisende hulp zijn behandeld, is 15 procent ook in het ziekenhuis opgenomen.

Lees het artikel

Collectieve letselclaims indienen wordt mogelijk, aldus de Tweede Kamer

Gepubliceerd op 01-01-2017

Het indienen van collectieve schadeclaims is vooralsnog niet mogelijk. Als de Tweede Kamer haar zin krijgt kan dat binnenkort wel gebeuren. Het wordt dan voor belangenorganisaties mogelijk een collectieve claim te formuleren.

Lees het artikel

Richtlijnen in operatiekamers moet medische fouten verder voorkomen!

Gepubliceerd op 01-01-2017

De nieuwe richtlijn voor het preoperatief proces, welke enkele weken geleden is verschenen, wordt door de Inspectie voor de Volksgezondheid vanaf januari 2012 gehandhaafd. De richtlijn heeft ten doel het aantal fouten bij operaties te verminderen.

Lees het artikel

Roep om omkering bewijslast bij medische missers!

Gepubliceerd op 01-01-2017

Ziekenhuizen moeten bewijzen dat ze onschuldig zijn wanneer het medisch dossier van de getroffen patiënt incompleet is. Daarvoor pleitten artsen op zondag 2 oktober jongstleden in KRO Brandpunt. Nu is het vaak aan de patiënt om aan te tonen dat de arts uit de bocht is gevlogen.

Lees het artikel

Slechte leiding en coördinatie leidt tot véél medische fouten!

Gepubliceerd op 01-01-2017

In Nederland leggen de meeste patiënten die te maken hebben gehad met een medische fout, ruim een derde, de oorzaak bij een slechte coördinatie van de zorg. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek onder patiënten dat is gepubliceerd in het International Journal of Liniaal Practice en is uitgevoerd door onderzoekers van onder meer Harvard Medical School in Boston.

Lees het artikel

Meer inkomensschade door nieuwe WIA-regels!

Gepubliceerd op 01-01-2017

Meer inkomensschade door nieuwe WIA-regels! De nieuwe WIA-regels leiden tot aanzienlijk inkomensverlies bij nieuwe arbeidsongeschikten. Raakt u arbeidsongeschikt, bijvoorbeeld door een verkeersongeval of bedrijfsongeval, dan is de kans groot dat u in de toekomst geen WIA-uitkering meer zult ontvangen.

Lees het artikel

Politie maakt geen rapporten meer bij verkeersongevallen!

Gepubliceerd op 01-01-2017

Politie maakt geen rapporten meer bij verkeersongevallen! De politie maakt sinds 1 januari 2010 geen afzonderlijke registratiesets meer op. Dat kregen de aanwezigen op het 1e EVU congres in Apeldoorn op 20 november jl. te horen. De EVU is de Europese vereniging die zich bezighoudt met ongevalsanalyse. Het congres bij Achmea werd door zo’n 200 personen uit de letselschade- en politiewereld bijgewoond.

Lees het artikel

Gemeente Den Haag aansprakelijk voor letselschade

Gepubliceerd op 01-01-2017

Gemeente Den Haag aansprakelijk voor letselschade

Lees het artikel

Verzekeraar Delta Lloyd moet voorschotten blijven betalen aan slachtoffer.

Gepubliceerd op 01-01-2017

De rechtbank te Zutphen heeft beslist dat Delta Lloyd niet mag ophouden met het betalen van voorschotten. Aanleiding voor deze procedure was een aanrijding op 8 maart 2010 waarbij een vrouw als bestuurder van haar personenauto in botsing kwam toen een andere auto haar geen voorrang verleende. Die kwam namelijk uit een uitrit gereden en had moeten stoppen. Delta Lloyd heeft als WAM-verzekeraar van de veroorzaker de aansprakelijkheid voor het ongeval erkend. Ten tijde van het ongeval exploiteerde het slachtoffer een schoonheidssalon. Na het ongeval heeft zij haar werkzaamheden nog enige tijd (met ondersteuning van derden) kunnen voortzetten, maar inmiddels heeft zij haar onderneming tegen het einde van 2011 moeten staken.

Lees het artikel