Eenzijdig ongeval & verzekering voor inzittenden

Eenzijdige verkeersongevallen kunnen aanzienlijke schade veroorzaken, zowel aan voertuigen als aan de inzittenden. De complexiteit van schadevergoeding na een eenzijdig ongeval vereist inzicht in aansprakelijkheidsregels en verzekeringsmogelijkheden. In dit artikel wordt beschreven wat een eenzijdig ongeval is, wie er aansprakelijk gesteld kan worden, waarom het verstandig is om een verzekering voor inzittenden te regelen en hoe een letselschade bedrijf kan ondersteunen bij een eenzijdig ongeval.

Gepubliceerd op 31 Jan 2024.

eenzijdig ongeval letselschade

Wat is een eenzijdig ongeval?

Een eenzijdig ongeluk is een ongeval waarbij een partij betrokken is. De ernst van de schade die optreedt bij een eenzijdig ongeval hangt af van de specifieke omstandigheden. Een ongeluk waarbij een voertuig tegen een stilstaande auto of een vast object zoals een boom of vangrail botst, kan zowel aanzienlijke schade aan het voertuig als aan de bestuurder veroorzaken. Schade aan het motorvoertuig kan variëren van lichte blikschade tot een total loss voertuig. Hoewel de bestuurder soms ongedeerd kan blijven, bestaat ook het risico op persoonlijk letsel, zoals botbreuken, kneuzingen en andere verwondingen.

Aansprakelijkheid eenzijdig ongeval

Bij schade gelden regels omtrent aansprakelijkheid, die bepalen wanneer een partij verplicht is om schade te vergoeden. Een eenzijdig verkeersongeval kan diverse oorzaken hebben en het is niet altijd de onoplettendheid of onvoorzichtigheid van de bestuurder die het ongeval veroorzaakt. Hoewel de bestuurder aansprakelijk is voor schade bij een eenzijdig ongeval, betekent dit niet automatisch dat de bestuurder de schade ook daadwerkelijk betaalt. Vaak heeft de bestuurder een verzekering die de schade dekt. Als een passagier schade oploopt door een eenzijdig ongeval, zijn er verschillende mogelijkheden voor schadevergoeding. De inzittende kan doorgaans een beroep doen op de verzekering van de bestuurder. In gevallen van eigen schuld vergoedt een aansprakelijke verzekeraar mogelijk slechts een deel van de schade van de bestuurder of passagier. Het kan ook voorkomen dat een passagier zelf een deel van de schade heeft veroorzaakt of had kunnen voorkomen.

Waarom inzittendenverzekering?

Een inzittendenverzekering is niet wettelijk verplicht, maar het is een verstandige keuze om deze aanvullende dekking toe te voegen. Zelfs als u vaak alleen in uw auto rijdt. Een inzittendendekking zorgt voor een uitgebreide verzekering. Deze dekking biedt specifieke bescherming voor de bestuurder, ook in gevallen waarin het ongeval door eigen schuld is veroorzaakt. Bovendien geldt de inzittendendekking voor alle inzittenden in uw auto, inclusief kinderen en hun vrienden.

Hoe kan een letselschade bedrijf helpen bij een eenzijdig ongeval?

Bent u als bestuurder of inzittende slachtoffer geworden van een eenzijdig ongeval? In dit geval is er vaak een verantwoordelijke partij die verplicht is uw letselschadevergoeding te betalen. Onze letselschade specialisten staan klaar om u bij dit proces te ondersteunen en te begeleiden. Neem contact met ons op en vertel ons meer over uw eenzijdig ongeval, u kunt vertrouwen op deskundig en kosteloos advies. Op de pagina letselschade door verkeersongeval vindt u meer informatie.

Bel mij terug

Vul dit formulier in en u wordt zo snel mogelijk teruggebeld.


Waardering van cliënten

,,Ik had je al aangegeven heel dankbaar te zijn voor al je diensten. maar bij deze nogmaals vele dank!''
De heer Rovers - 28 Apr 2020


Gratis advies

Heeft u gratis advies nodig? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.